Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Ακαδημία Λιστ


Προχτές, τελευταία μου βραδιά στη Βουδαπέστη, βρέθηκα έξω απο την Ακαδημία Λιστ, ένα απίστευτα όμορφο και πλούσιο σε διακόσμηση κτίριο, είδα κόσμο (και φως) και μπήκα. Ήμουν με το σακίδιο, είχα περπατήσει όλη μέρα, εκείνοι με τα καλά τους, αλλά κανείς δεν με ρώτησε τίποτε, πήρα ένα πρόγραμμα, χώθηκα σε έναν εξώστη, κάθε κίνηση σχεδόν ενστικτωδώς, ίσως ήταν με ελεύθερη είσοδο η συναυλία, ίσως με προσκλήσεις, δεν ξέρω, πάντως έμεινα και άκουσα το Κονσέρτο για βιολί και ορχήστρα του Τσαϊκόφσκι νο35 με τον Αλεξάντερ Μαρκόφ, κι ευφράνθηκα βαθύτατα.
Τώρα εσείς εδώ στας Αθήνας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η είσοδος στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς απόψε στις 8 είναι ελεύθερη και δωρεάν είναι η συναυλία που οργανώνει το Ωδείο Κόνταλυ. Δεν έχει το Μπενάκη βέβαια αρ νουβώ ταβάνια αλλά είναι καλή ευκαιρία να διαλογιστεί κανείς πώς ακούγεται καλύτερα η μουσική, σε φορτωμένο ντεκόρ ή σε λιτό; Εγώ δεν έχω βρει απάντηση.
Φορέστε τα καλά σας. Ή και όχι.
Θα ακούσετε την Contredance του Σοστακόβιτς, το Ελεγειακό τρίο του Ραχμάνινοφ, το Scaramouche του Milhaud, τραγούδια των Kodaly, Kocsar, Tormis από την Παιδική χορωδία και των Victoria, Lotti, Schumann, Bartok, Orban, από τη μικτή χορωδία. Τέλος τη λειτουργία σε σολ μείζονα του Σούμπερτ, ένα γλυκύτατο έργο, με σολίστ τους Μαρία Αλεξάνδρου, Γιάννο Κοτζιά και Θοδωρή Παλτόγλου. Διευθύνει ο Μιχάλης Πατσέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΙΚΑ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΤΕ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Μεγάλα κ...