Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Σε ένα ελληνικό νησί

Σε ένα ελληνικό νησί, μια Αγγλίδα πριν από κάμποσα χρόνια έκανε μια κόρη αγνώστου πατρός και τώρα η κόρη ψάχνει να βρει τον πατέρα της, να την οδηγήσει στην εκκλησία. Μήπως δεν είναι Αγγλίδα, είναι Σουηδέζα, δεν ξέρω. Δεν το είδα το «Μάμα μία», θα πάω κατευθείαν στο σινεμά να το δω. Αλλά με γοητεύει η ιστορία, όπως όλον τον κόσμο, υποθέτω. Θυμίζει ανέμελα καλοκαίρια και την αρχαία αλήθεια ότι τα πάντα μπορεί να συμβούν στα ελληνικά νησιά. Τα πιο ελεύθερα κι απίθανα πράγματα και τα αντίθετά τους. Δηλαδή μια μάνα στη δεκαετία του ΄70 να κάνει παιδί χωρίς πατέρα και να περνάει ειδυλλιακά, και η κόρη, στη δεκαετία του ΄90 ή του 2000 να θέλει να παντρευτεί στην εκκλησία με τον μπαμπά να την παραδίδει στον γαμπρό.

Επίσης σε ένα άλλο ελληνικό νησί, που μπορεί να είναι και το ίδιο, στην Τήλο της Δωδεκανήσου, ο δήμαρχος μπορεί να αναγγέλλει ότι θα συνάψει γάμο ομοφυλοφίλων και στην Αθήνα ένας άγρυπνος εισαγγελέας να ασκεί αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του για προσβολή των χρηστών ηθών. Ελπίζω να βρεθεί κάποιος καλός σεναριογράφος και να κάνει μια ταινία με την υπόθεση αυτή, ένα μιούζικαλ κατά προτίμηση. Να βάλει την Τήλο σκηνικό, που είναι τόσο όμορφη και αρκετά άγνωστη ακόμα, να την αναδείξει και να την κάνει της μόδας, να γίνει ο επόμενος σούπερ προορισμός τουριστών η υπέροχη Τήλος, την οποία συνιστώ ανεπιφύλακτα για τις διακοπές σας. Κι εμπιστεύομαι τον δήμαρχο, ένας τόσο φιλελεύθερος άνθρωπος θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην αφήσει να χτιστούν άσχημα ρουμς του λετ στο νησί, θα φροντίσει η ανάπτυξη να έρθει απαλά και σεβαστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΙΚΑ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΤΕ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Μεγάλα κ...