Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Συνταγή για ευτυχία

Το είχαμε υποψιαστεί, αλλά τώρα το απέδειξε και η επιστήμη: η ευτυχία διαδίδεται, μεταδίδεται, κολλάει, και μπορεί να φτάσει από τον έναν άνθρωπο στον άλλον, να γίνει κάτι σαν κύμα που θα πηγαινοέρχεται ανάμεσα στον πληθυσμό της ανθρωπότητας. Αν κάποιος φίλος σας είναι ευτυχής, καλύτερα να μη μένει πολύ μακριά, σε απόσταση 800 μέτρα η ευτυχία έχει 45% πιθανότητες να βρει κι εσάς, αλλά αν απομακρύνεστε 1,5 χιλιόμετρο πέφτει στο 42% και σταδιακά εξαφανίζεται όσο πιο μακριά πάτε. 
Αν ζείτε με χαρούμενο και ευτυχισμένο σύντροφο, έχετε σχεδόν εξασφαλίσει την ευτυχία σας, φτάνει να μην είστε εσείς πολύ δυστυχής και τον επηρεάσετε αντίστροφα. 
Αν και η έρευνα, στην οποία πήρε μέρος κι ένας καθηγητής του Χάρβαρντ με το όνομα Νίκολας Κριστάκης, δεν προσδιορίζει τι συμβαίνει με τη δυστυχία. Ασχολείται αποκλειστικά με την ευτυχία, αυτό το είδος εν ανεπαρκεία, είκοσι χρόνια τη μελέτησε και δίνει τη συνταγή, λέει τα μυστικά της.
 Φίλοι, συγγενείς και σύντροφοι ευτυχισμένοι σας εξασφαλίζουν ένα μεγάλο ποσοστό, τώρα αν τους έχετε και δεν κολλάτε ευτυχία, θα πρέπει να είστε πολύ σοβαρή περίπτωση. 

Στο γραφείο δεν πιάνεται, για κάποιο λόγο δεν λειτουργεί εκεί η συνταγή, ίσως η ευτυχία των συναδέλφων να μη μπορεί παρά να γίνει αντικείμενο φθόνου, οπότε καλύτερα να την κρατάτε εκεί διακριτικά κρυμμένη την ευτυχία σας, αν έχετε, γιατί ακόμα κι αν θέλετε να τη διαδώσετε, ο εργασιακός χώρος δεν είναι ο κατάλληλος. Κρίμα, γιατί ετοιμαζόμουνα να ικετεύσω τον κ. Κριστάκης, που είναι μάλλον ελληνικής καταγωγής, να κάνει καμιά βόλτα στη μακρινή πατρίδα του με ένα τσουβάλι από αυτό το 45%, μπας και μεταδώσει κάτι στην κακόκεφη χώρα μας που μουρτζουφλιάζει χιλιάδες χιλιόμετρα από το πανεπιστήμιό του.

https://www.tanea.gr/2008/12/23/opinions/analwsima-syntagi-gia-eytyxia-xristoygenniatiki-i-kathimerini/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΙΚΑ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΤΕ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Μεγάλα κ...