Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Νέος πατέρας πληρώνει


Ποιον άλλον πατέρα θα έβαζα;

Κρατούσε το μωρό του περήφανος ο νέος πατέρας, λειωμένος από τρυφερότητα, και μας διηγήθηκε τις περιπέτειες του τοκετού. Η μητέρα είχε κάνει καισαρική λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν. Στο δημόσιο μαιευτήριο που γέννησε πλήρωσαν 200 ευρώ διαφορά από το ποσό που δίνει το ταμείο τους. Στον μαιευτήρα 1500 φακελάκι, άλλα 400 φακελάκι στον αναισθησιολόγο. Ήταν πολύ ευχαριστημένοι με τη συμπεριφορά όλου του προσωπικού του μαιευτηρίου, στο οποίο δεν έδωσαν κανένα πουρμπουάρ. Δεν τους πείραξε να αγοράσουν οι ίδιοι τις πάνες και τα χαρτιά υγεία, απλώς αναρωτήθηκε ο νέος πατέρας με τόσο λεφτά που εισπράττει ο γιατρός αφορολόγητα, θα μπορούσε ρε παιδί μου, έτσι από φιλότιμο, να δίνει κάτι για το νοσοκομείο από μόνος του! Τόσο αφελής και καλοσυνάτος νέος πατέρας είν’ αυτός!
Μα δεν μπορούσε να ζητήσει απόδειξη; Όχι, γιατί απαγορεύεται να αμείβονται από τον πελάτη οι γιατροί του δημόσιου νοσοκομείου. Από την πολλή αυστηρότητα γλιστράμε στην παρανομία. Κι αν έλεγε όχι στο γιατρό; Δεν θα συνέβαινε τίποτε τρομερό βέβαια, αλλά δεν τόλμησε να πει όχι. Αυτά είναι τα όχι που δεν λέμε. Δεν θα ήθελε να συγκρουστεί μαζί του. Είναι ο γιατρός που έχει αναλάβει χρόνια τώρα τη γυναίκα του.
Για να μπορεί να ζητήσει απόδειξη θα έπρεπε να έχουν πάει σε ιδιωτικό μαιευτήριο. Εκεί επιτρέπεται να ζητάς απόδειξη. Μόνο που για να στη δώσουν οι γιατροί την υπολογίζουν. Σου λένε, δυο χιλιάδες χωρίς απόδειξη, τρεις με απόδειξη. Βάλε και τα έξοδα μαιευτηρίου, κοστίζει πολύ η φιλοπατρία.
Κι έτσι έχεις νοσοκομεία που καταρρέουν με γιατρούς πάμπλουτους, αλλά χωρίς χαρτί υγείας. Κι αυτά τα πράγματα πώς αλλάζουν; Σε ποια Ευρώπη να ανήκουμε για να σταματήσουν αυτές οι τακτικές; Ω τι κόσμος μπαμπά! Δεν υπάρχει σωτηρία.
Ξέρω όμως ένα γιατρό, συνεχίζει τις ιατρικές του ιστορίες ο νέος πατέρας, που έχει ιατρείο και δίνει απόδειξη για κάθε ευρώ που εισπράττει. Δηλώνει τα πάντα, ωστόσο πριν λίγο καιρό του έβαλαν πρόστιμο για κάποιο λάθος στα βιβλία του. Αυτόν βρήκαν να βάλουν πρόστιμο, κατάλαβες;
Άραγε κολάστηκε ο τίμιος γιατρός ν’ αλλάξει τακτική λόγω προστίμου; Θα ήθελα να ξέρω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΙΚΑ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΤΕ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Μεγάλα κ...