Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Θαλασσοπούλια στις βρετανικές ακτές

Mας έφαγε ο αέρας κι η βροχή, αλλά ήταν ωραία στο St Abb's head που πήγαμε για περπάτημα σήμερα. Τα άγρια βράχια είναι γεμάτα πουλιά που μαζεύονται απο ένα σωρό μέρη του κόσμου καθώς ταξιδεύουν απο τη μία ήπειρο στην άλλη. Μερικά έρχονται απο την Αυστραλία. Έβγαλα το βίντεο για να αποτυπωθούν λίγο οι φωνές τους. Αν είχαμε πάει πρώτα στο Berwick upon Tweed που πήγαμε ύστερα κι ακούγαμε τους γλάρους να κρώζουν συνέχεια, δεν θα μου άρεσαν ούτε κι αυτά τα πουλιά. Δεν είναι γλάροι όμως, αλλά κάτι πολύ πιο σπάνιο. Δυο είδη απ' αυτά μοιάζουν με μικρά πιγκουινάκια. Βέβαια ήταν αρκετά μακριά για να μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε. 
Περπατήσαμε γύρω απο έναν παλιό φάρο που δουλεύει ακόμα, αλλά τώρα πια είναι τηλεχειριζόμενος. Όταν αυτοματοποιήθηκε, το παλιό σπίτι του φαροφύλακα πουλήθηκε σε επιχείρηση ενοικιαζόμενων εξοχικών και νοικιάζεται με τη βδομάδα. Στην Ελλάδα οι φάροι που δεν δουλεύουν πια απλώς εγκαταλείπονται, και θα καταρρεύσουν πριν λυθεί το θέμα του "ξεπουλήματος της εθνικής μας περιουσίας" το οποίο συζητάμε επι αιώνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΙΚΑ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΤΕ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Μεγάλα κ...