Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Scottish salmon

Καταρράκτες Ρόγκι.  H ανταμοιβή για ώρες περπάτημα. Φτάνεις κι έχεις την πολυτέλεια να περάσεις ένα γεφυράκι και να παρατηρείς το νερό ακριβώς από πάνω. Μικρές ταμπέλες πάνω στην κουπαστή του γεφυριού γράφουν το όνομα του ρυακιού, από πού πηγάζει και πού χύνεται, θυμάστε στο σχολείο που τα μαθαίναμε αυτά για τα μεγάλα ποτάμια; Ε, και τα μικρά δικαιούνται την πληροφορία τους.
Δίπλα στην κυρίως ροή έφτιαξαν μια σκάλα για ψάρια, για να μπορούν οι σολωμοί που κολυμπούν κόντρα στο ρέμα να την ανεβαίνουν. Τα πληροφορούμαστε κι αυτά όλα από άλλη ταμπελίτσα που έχει κι όλες τις λεπτομέρειες για τον κύκλο της ζωής των σολωμών. Πήγαμε να τη δούμε, είναι το στενό ρυάκι δίπλα στο μεγάλο, και καθώς κοιτάζαμε, λέω εγώ: "Καλά θα μας τρελάνουν οι Σκωτσέζοι, έφτιαξαν και ειδική σκάλα νερού για τους σολωμούς, χα χα, αλλά τα ψάρια τα έχουν ειδοποιήσει να έρχονται από δω; Πώς τους το λένε των ψαριών; Και την ώρα που γελούσα ακόμα με την εξυπνάδα μου, βλέπουμε έναν σολωμό, ένα μεγάλο ψάρι, να πηδάει κρατώντας το σώμα του σε οριζόντια θέση, ένα μέτρο ύψος μπροστά στα μάτια μας και να ανεβαινει στο παραπάνω σκαλοπάτι.
https://www.facebook.com/adamianidi/videos/3877403447303/?t=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΙΚΑ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΤΕ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Μεγάλα κ...