Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Η δημόσια γη μας ανήκει!

Ουφ, ευτυχώς που θα κατοχυρωθεί νοµοθετικά πως η Ελλάδα δεν πουλάει τη γη της, γιατί είχα αρχίσει να ανησυχώ. ∆εν ήταν για τη γη, για τις παραδόσεις µας ήταν ό,τι πολυτιµότερο έχουµε. ∆ιότι εµείς τη δηµόσια γη δεν την έχουµε για πούληµα. Την έχουµε για καταπάτηση. Να πηγαίνει ο κοσµάκης που δεν έχει αλλού οικόπεδο (ή που έχει οικόπεδο και µαζί πείρα καταπατήσεων) να χτίζει το εξοχικό του, να βάζει το ρεύµα του, το κοπάδι του, το περιβολάκι του, όλα τα ωραία του τέλος πάντων, να σηκώνει και τον φράκτη του, να φτιάχνει τη χωµατερή του δίπλα στο δάσος προβλέποντας και την καταπάτηση του µέλλοντος και µετά να αρχίζει τις διαπραγµατεύσεις µε τον ιδιοκτήτη δηµόσιο. Ετσι τα βρήκαµε, έτσι τα θέλουµε. Φανταστείτε τώρα να πουλιόταν δηµόσια γη σε τίποτε Ευρωπαίους που θέλουν να χτίζουν µε σχέδιο, µε πολεοδόµους (κι όχι µόνο µε πολεοδοµίες), να χαράζουν δρόµους, πλατείες, να προβλέπουν πεζοδρόµια, να βάζουν αποχετευτικά δίκτυα, υπόγεια καλώδια, και δενξέρω εγώ τι άλλο ξένο µε τον πατροπαράδοτο ελληνικό τρόποζωής! Οχι, κύριε! ∆εν µπορείτε να µας αλλοιώνετε έτσι βίαια τις συνήθειές µας!

Και µην µου πείτε ότι δεν θα πείραζε να πουλούσε κάποιο ξερονήσι τοκράτος, ένα ξεχασµένο οικόπεδο, χαμένο στο πέλαγος, που δεν θα το βλέπαµε από πουθενά. Η ιδέα µετράει. Τα ξερονήσια µας τα θέλουµε ξερά, να µπορούµε ανά πάσα στιγµή να τα υπερασπιστούµε από τους Τούρκους µε τα ακριβά µας υποβρύχια και λοιπά φρεγατοειδή. Τι τα πήραµε τόσα όπλα, να γίνουν θέρετρα οι βράχοι µας; Οχι, κύριε! Φαντάζεστε τι εξευτελισµός για τη γη αυτή, που την ύµνησε ένα Νοµπέλ, να γεµίσει τουρίστες; Ασε που µπορεί να είναι τίποτε Γερµανοί, από αυτούς τους οικολόγους που θα έχουν και άποψη για το πώς να ψαρεύουν οι ψαράδες µας, θα τα βάλουν µε τις ανεµότρατές µας και το πώς καταστρέφουν τον γόνο στον βυθό. Απα πα! Καλύτερα να χρεοκοπήσουµε, αλλά να κρατήσουµε ακέραια την ψυχή µας!
Η σελίδα στα ΝΕΑ:
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artid=4618473

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΙΚΑ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΤΕ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Μεγάλα κ...