Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Όλη η εξουσία στους ευνούχους

Ευνουχισμός του θεού Ουρανού από
το γιο του τον Κρόνο, τότε που το
σεξ σήμαινε και εξουσία
Αυτός δεν πείραξε καμία καμαριέρα, τηλεφωνικό σεξ έκανε ο άνθρωπος, ό,τι πιο αγνό δηλαδή. Δεν άπλωσε χέρι. Δεν έβλεπε, δεν έπιανε, μόνο μιλούσε. Πόσο μάλλον, δεν βίασε. Κι όμως η πολιτική του καριέρα τινάζεται στον αέρα, αφότου το παραδέχτηκε, δεν βρίσκει πουθενά υποστηριχτές. Ένας ταλαντούχος νεοϋορκέζος πολιτικός, πολλά υποσχόμενος, ο κ. Βάινερ. Στενός συνεργάτης της Χίλαρυ Κλίντον.

Πάει, δεν απομένει παρά μία λύση για τους πολιτικούς. Να επιλέγονται από την τάξη των ευνούχων, η οποία δεν υπάρχει ακόμα, αλλά πρέπει να δημιουργηθεί. Μόλις αρχίσει να διακρίνεται κάποιο ταλέντο στην πολιτική, να μπορεί κανείς να πηγαίνει σε ειδικά ιατρεία και να ευνουχίζεται, κρατώντας σε μια γυάλα τα όργανά του για να τα επιδεικνύει στους ψηφοφόρους όποτε χρειάζεται. Όπως έκαναν στην Κίνα οι γονείς των αγοριών που προορίζονταν για υπηρεσία στην αυτοκρατορική αυλή. Και οι εξασφαλισμένοι από σκάνδαλα εκλεκτοί της εξουσίας, να φυλάνε αυτή τη γυάλα σε όλη τη ζωή τους. (Στην Κίνα, τη μέρα που καταλύθηκε η αυτοκρατορία, πήραν οι καημένοι τη γυάλα τους από το ράφι, και βγήκαν να αναζητήσουν την τύχη τους σε έναν καινούργιο κόσμο).
Σε αυτό τον καινούργιο κόσμο λοιπόν το σεξ σταδιακά απαγορεύεται στους άρρενες πολιτικούς. Οι γυναίκες ακόμα δεν έχουν προβλήματα, πρώτον είναι λίγες, δεύτερον φαίνεται ότι όλες οι ορμές τους επενδύονται στον αγώνα για την εξουσία. Οι άντρες όμως, ακόμα κι αν έχουν επιλέξει για να ξεδίνουν το πιο άυλο σύστημα (τηλεφωνικό σεξ, καταργεί και τα σάλια) είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τόσο άμεμπτη διαγωγή, που δεν έχει νόημα πια. Η ιδέα πως η εξουσία συνδέεται με τις σεξουαλικές κατακτήσεις και τις εξασφαλίζει, είναι πια πιο ενοχλητική από την άσκηση της ίδιας της εξουσίας. Οι λαοί, ορισμένοι τουλάχιστον, αντέχουν να τους βάζεις παραπάνω ΦΠΑ, φτάνει να μην ξενογαμείς, και να σε βλέπουν κάθε τόσο με την κυρά σου στο σαλόνι, δίπλα στα παιδιά. Οπότε θα δείτε, θα έρθει μόνο του, ο ευνουχισμός είναι το μέλλον. Τώρα πια ένα από τα δύο μπορεί να ασκείται, ή εξουσία, ή σεξ. Διαλέγοντας θα ξεχωρίζουν οι ηγέτες.

2 σχόλια:

spiroukla είπε...

Αν σου πω πως όταν ξεκίνησε αυτή η υπόθεση αυτό σκέφτηκα. Όπως και με τον Ασαρντ του WikiLeaks με το που έκανε όνομα πήγαν να του ρίξουν λάσπη μέσω ερωτικού σκανδάλου. Πιστεύω πάντως πως υπάρχει η γνωστή τακτική του : ρίξε ένα ερωτικό σκάνδαλο να ασχολούνται τα ΜΜΕ και να περνάνε φλούδα τα υπόλοιπα μέτρα... Πιστεύω πως αυτές οι υποθέσεις είναι πολύ λεπτές. Τώρα αν ο Στρος ήταν γυναικάς όπως λένε και την έπεσε στην καμαριέρα (χωρίς να χει σκοπό να την βιάσει φυσικά) δεν καταλαβαίνω που το πρόβλημα. Απαγορεύεται σε αυτούς τους ανθρώπους να φλερτάρουν; Δηλαδή η υπόλοιπη (εγγαμη) κοινωνία παραμένει πιστή στον γάμο της; Οι μεγάλες ηλικίες δεν φλερτάρουν τις μικρές;
Πιστεύω πως κάτι τέτοια γεγονότα (ξαναεπισημάνω για να μην παραξηγηθώ, όταν δεν υπάρχει περίπτωση βιασμού κλπ) δείχνουν τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας που θέλει όπως λες ευνούχους πολιτικούς στην εξουσία να υπηρετούν μία αντιστρώφως ανάλογη κοινωνία. δηλαδή η μεγαλύτερη υποκρισία και λαϊκισμός. Ένα δείγμα ηθικής και κοινωνικής καθαρότητας και αγνότητας του "λαού" σε αντιδιαστολή με την κακή και βίαιη εξουσία.
Για μένα αυτά τα παραμυθάκια τελείωσαν, σήμερα ο καθένας μπορεί να βρεθεί στην εξουσία οπότε κακώς το παίζουν μερικοί ανήξεροι... Όπως λέει και ο Μολντερ στο X-Files "Trust No One" ! (ειδικά αυτόν που θέλει να γίνει βεζυρης στην θεση του βεζυρη)

Anna Damianidi είπε...

Την πρώτη μέρα αυτό σκέφτηκα κι εγώ για τον Στρως Καν, πως του την έχουν στημενη. Αλλά μετά μαθαίνοντας λεπτομέρειες άρχισα να αμφιβάλω. Και πραγματικά, είναι άλλο ο βιασμός και άλλο ένα είδος διαρκούς παρθενίας που ζητάνε πια οι αγγλοσάξωνες απο τους πολιτικούς τους.
Την Κυριακή είδα στο Τριανόν το "Νόημα της ζωής" των Μόντι Πάιθονς και επηρεάστηκα από το κάπως αιμοβόρο χιούμορ τους, νομίζω...

Poor old things

Μου αρέσει που μιλάμε με πάθος για το   Poor things,  ταινία που βασίζεται σε ιδιοφυές βιβλίο. Η     ιδέα του Άλασταιρ Γκραίυ με την μεταμόσ...