Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Margrete's songs

Χρονια βάζω στην αναζητηση τα λόγια που θυμάμαι κι επιτέλους βρέθηκε κάποια να ανεβάσει στο γιουτιουμπ αυτά τα τραγούδια. Κάποτε νανούριζα  τα παιδιά μου με τα τραγούδια αυτά. Φεμινιστικά ιταλικά τραγούδια της δεκαετίας του 1970. Γράφω τη χρονολογία ολόκληρη για να μη μπερδευτεί κανείς με τους αιώνες. 
Είχαμε πάει Πάσχα με τη Μαργκρέτε στη Φλωρεντία. Η χρονιά ήταν το 1980. Μείναμε δεκαπέντε μέρες σε ένα τεράστιο διαμέρισμα φάτσα στο Ντουόμο, σε φίλους της. Ήταν πολυ οικολόγοι, δεν έπαιρναν ούτε ασπιρίνες. Εμένα όμως τότε δεν μου φαίνονταν δογματικοί. Όλ αυτά τότε ήταν γεμάτα φρεσκάδα. Με εντυπωσίαζαν με πολλές πρωτότυπες απόψεις. 
μΕίχαν στην κουζίνα τους σακιά με όσπρια και μαγείρευαν κάτι μακαρονάδες που δεν ξαναβρήκα πουθενά.
Στο ταξίδι εκείνο αγόρασε αυτό το δίσκο η Μαργκρέτε κι εγώ πίσω στο Παρίσι ξετρελάθηκα μαζί του, τον άκουγα συνέχεια, μέχρι που έμαθα απέξω μερικά απο τα τραγούδια του. Δεν είχα φροντίσει να τα μαγνητοφωνήσω, κι όλ´ αυτά τα χρόνια τα έψαχνα. Πόσο χάρηκα που τα ξαναβρήκα δεν λέγεται. Είναι τόσο τρυφερά και λυρικά που καταρρίπτουν τα στερεότυπα για σκληρές φεμινίστριες.
Θα τα βάλω όλα στο μπλογκ αυτό, σιγά σιγα. Πρέπει να βρω τον τρόπο να τα εντοπίσω στο γιουτιουμπ. 
Μετά απο μια μέρα απογοητευτικής πολιτικής ζωής βάζω να τ' ακούσω για θεραπευτικούς σκοπούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΙΚΑ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΤΕ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Μεγάλα κ...